Een Happy Life

Is dit het nu?

Intens genieten? Wat zou je dat graag willen. En het lukt maar niet. Je hebt best wel dingen waarvoor je dankbaar wil zijn, maar je voelt het niet. En, natuurlijk, er zijn ook wel nare dingen gebeurd in het leven, maar je vindt zelf dat je daar zo onderhand geen last meer van mag hebben. Je hele leven al zijn er periodes dat je je verdrietig, bang, gekwetst voelt. Dat ben je zat.

Je hebt wel wat vrienden, maar om nou te zeggen, dat je bij hen de roerselen van je ziel kwijt kan: nee

Wat is dan echt de zin van het leven?’, vraag je je wel eens af.

Sommige mensen om je heen zie je enthousiast hun leven vieren. Die dartelen zomaar door het leven. Ze hebben prachtige tuinfeesten met tientallen vrienden en hun kinderen huppelen daar vrolijk door heen.

Beschadigd

Hoe anders is het leven voor jou. Een treurtoneel, zó voelt het leven soms. Jij voelt je afgewezen, gekleineerd, beschadigd. Soms denk je dat je daar nooit uit komt. Het kan voelen als een zware deken over jou heen, een donkere wolk, ijskoud.

Edith Eger

Edith Eger – een  Joods-Hongaars meisje, geboren in Tsecho-Slowakije –  weet er alles van. Als ze zestien is, wordt ze gedeporteerd naar Auschwitz. Daar gaat ze in haar prachtige zijden jurkje, verliefd op Eric, die ze nooit meer zal zien. Haar vader en moeder worden er vermoord. En zij gaat dansen voor de mensen die haar ouders doodden. 

Als ze in 1945 bevrijd wordt, weegt ze nog 43 kilo. Haar rug is gebroken en ze lijdt aan een longontsteking. Ze trouwt, vlucht naar de Verenigde Staten, kent daar veel armoede en krijgt kinderen, twee meisjes en één jongen die speciale hulp nodig heeft. Uiteindelijk gaan zij en haar man ook nog scheiden.

Hoe kan zo iemand nu gelukkig worden? Zo veel wreedheid, teleurstelling, angsten. Daar kom je toch nooit meer bovenop?

Als ik vandaag overleef, zal ik morgen vrij zijn

Edith schreef een boek, waarmee ze uiteindelijk wereldberoemd mee is geworden ‘De Keuze’. In dat boek vertelt ze wat haar hielp, wat de leeuwen en beren waren op weg naar groei, hoe ze keuzes maakte en hoe de gedachte  ‘Als ik vandaag overleef, zal ik morgen vrij zijn’ haar in het kamp hielp. Ook vertelt ze welke fouten ze maakte en wat ze daarvan leerde. 

Ik heb haar boek vol verwondering gelezen. Wat een verdriet, en ook: wat een hoop.

Hoop doet leven.

En dat gun ik jou ook, die hoop. Door hoop ga je namelijk lichter leven, zie je het leven niet meer zo donker en krijg je weer lef om je leven, je relaties en je werk aan te gaan.

Dit boek gaat jou helpen.

En je hoeft het niet alleen te doen.

'Je in 40 dagen vrij voelen'

Speciaal voor jou heb ik een cursus ontwikkeld waarbij het boek van Edith de basis is. Je kiest zelf het tijdstip en je eigen plekje, en je kunt er zo lang over doen als je wil. Jouw resultaat na het volgen van de cursus? Je voelt je weer gelukkig, vredig en zen – en dat heb je bereikt in een tempo dat jou past.

En wat zo fijn is, je krijgt er ook een gratis coachingsgesprek bij, telefonisch of via Zoom. Die sessie mag je plannen wanneer jij wil: als je net begonnen bent, of halverwege, of, als je cursus afgerond hebt.

Tijd voor mezelf

Lekker genieten in m'n eentje

relax