Waarom online-coaching

Een week lang mijmeren, in jezelf graven en dan ook nog schrijven. De perfecte combinatie om verder te komen.

Je zult meer rust, richting en duidelijkheid gaan ervaren.

Met online-coaching krijg je zo veel inzichten. Je weet weer waarvoor je leeft. Je durft beslissingen te nemen. Je gaat een andere koers varen. Je hoeft de rest van je leven niet te blijven luisteren naar de stemmetjes van je verleden!

Een (werk)week lang, vijf dagen achter elkaar, ga je schrijven. Je stuurt elke dag één of twee e-mails. Je krijgt als reactie verdiepende vragen. Zo ontdek je wat jou eigenlijk dwars zit en wat je ermee aan moet. In deze week krijg je inzicht en weer moed om verder te gaan. Dat is online coaching. Dat is helend schrijven per e-mail.

Reflectie op en top.

Wat heerlijk als je op je eigen plekje, op het moment dat jou uitkomt met jezelf aan het werk gaat. Dat werkt helend en rustgevend.

online-coaching, luchtballon

Schrijven is heilzaam

'Ik wil niet meer leven, zoals ik tot nu toe gedaan heb.'

Veel wetenschappers zijn ervan overtuigd dat schrijven helpt. Na meer dan 200 onderzoeken kwamen zij tot de conclusie dat schrijven het leven mooier maakt. Bespiegelend schrijven is heel krachtig. Je leert over moeilijkheden heen te komen, je blijkt gebeurtenissen te verwerken en weer een beetje meer relaxed je levenspad te lopen. Op die manier kan zo maar de deur naar geluk op een kiertje gaan. Je zal jezelf verrassen. Ga ervoor dat die deur wijdopen zwaait. Schrijven vermindert stress. Ook ontdek je al schrijvend meer van jezelf. Een psycholoog aan de Universiteit van Texas, James Pennebaker, deed onderzoek. Hij kwam erachter dat schrijven een therapeutische werking heeft. Schrijven over trauma of een andere nare gebeurtenis? Je pen geeft jou verlichting, zowel lichamelijk als psychisch. Pennebaker ontdekte ook dat schrijven een langetermijn-effect had op ziekten als astma, chronische vermoeidheid, posttraumatische stress-stoornis en artritis. Wanneer mensen ongeveer twintig minuten per dag schrijven, en dat drie of vier dagen achter elkaar doen, dan is er een grote kans, dat ze minder vaak naar de dokter hoeven.

Met online-coaching, reflectief schrijven per e-mail, ga je al schrijvend de diepte in​.

Tijdens de online-coaching schrijf jij waar je het over wil hebben. Jij geeft dat aan. Door de gedetailleerde vragen word je telkens uitgenodigd dieper in te gaan op jezelf, je beleving en je emoties. Tijdens deze online-coaching bepaal je je eigen proces. Schrijven is een reis naar ons binnenste. Al schrijvend kom je door de poort van je pijnlijke herinneringen en belevenissen. Dat is niet gemakkelijk, maar het gaat je helpen. Achteraf ben je blij dat je het waagstuk aangegaan bent. Vraag niet hoe en waarom, maar er zijn wetenschappers die vertellen dat de spraak meer in het rechter dan in het linker hersenhelft zit. Omdat het schrijven vooral invloed heeft op de linker helft, zou het kunnen zijn dat je door schrijven meer emoties zou kunnen verwerken dan door praten. Het zou zó maar kunnen.

vogeltjes kijke
inzicht, therapie, online, online-coaching

Wil je ontwikkelen?
Of: iets verwerken?

Schrijf erover!

Wil je ontwikkelen of iets verwerken?

Schrijf erover!

Als je wil beginnen met online-coaching, e-writing, dan klik je op de oranje knop op het moment dat jij wil. Je zult snel kunnen beginnen. Je wordt uitgenodigd te beschrijven wat je situatie is, wat je dwars zit en waar je aan wil werken. Jij bepaalt het onderwerp. Door middel van gerichte vragen, word je gestimuleerd diep te gaan, te ontdekken wat er eigenlijk aan de hand is, en uit te vinden wat jou zal helpen. Je kunt allerlei onderwerpen aansnijden: frustraties op je werk, rouw, relatieproblemen, piekergedachten, het opvoeden van je kind(eren). Je mag alles vertellen, niets is gek, en wat zo fijn is: Je hoeft niet te reizen, en je doet het op het moment dat het jou uitkomt en op de plek, waar jij je fijn voelt. De vragen die je krijgt, zijn geen standaardvragen, maar helemaal toegespitst op het mailtje dat je stuurt. Al schrijvend zal jij onderzoeken wat de achterliggende gebeurtenissen, gedachten en gevoelens zijn. Door het inzicht dat je krijgt, zal je in staat zijn de problemen aan te kijken en lichter door het leven te gaan. Je zult ervaren dat online-coaching werkt.

Deze online-coaching is wat voor jou, als je

  • je graag weer lekker vrij wil voelen
  • het fijn vindt om de deur niet uit te hoeven
  • geen zin hebt in ellenlange therapiesessies
  • graag meer zelfvertrouwen hebt
  • nieuwsgierig bent naar de pareltjes die bij jou van binnen verscholen liggen.
  • je verleden niet het heden wil laten bepalen
  • ervan houdt niet te lang om de hete brij heen te draaien
  • graag met een nieuw hoofdstuk van je leven wil beginnen
  • er snel mee aan de slag wil
e-book, schrijf gelukkig
ga het lekker uitproberen


gratis e-book

 

lekker schrijven

op jouw tijd en

op je eigen fijne plekje

Tijd voor mezelf

Lekker genieten in m'n eentje

relax